2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Egy csöppnyi asztrológia

 

Egyik kedves barátom megkért, ugyan írjak már a mágiáról...
Hm...
Jó...
De honnan kezdjem?
Mondjuk onnan, hogy rendszerezem, úgy mint van a celebrális és az akarati mágia. Viszont nincs éles határ a kettő között, hisz' aki mentál mágiával foglalkozik, az operációja során az is használ rítusokat.
Mindez igaz, de...

De aki erre kíváncsi, több könyvtárnyi irodalmat talál hozzá, és ebből kiválaszthatja azt, ami szimpatikus, annak függvényében, hogy mágus, vagy született mágus.
Jó, de ki az, aki nem született mágus? Hisz' mindnyájan azok vagyunk, különben nem élnénk. Talán inkább próbáljuk onnan megfogni, hogy mi is az a mágia?
A természet rejtett erőinek manipulálása bizonyos cél elérésének érdekében...

A "természet rejtett erői"...
Hol vannak elrejtve, és ki dugta el?
Senki!
Csak annyira rejtettek ezek az erők, mint maga az élet, a létezés. Tehát ez már megint nem az igazi. Inkább nézzük azt, mit csinál a mágus az exaltációja során? Részt vesz a teremtés művészetében! És ha jó mágus, mindezt avval összhangban teszi.
Miért?
Mert mindnyájunkban ugyanaz a Tudat nyilvánul meg, amin végigbaktatva teszi a dolgát. De miként tudja a tudatát a Tudatra hangolni?
Úgy, hogy jókor van jó helyen.

És mit is mondott Hamvas?
"Einstein legnagyobb érdeme az, hogy definiálta a térben a helyet, és ez az idő."
Hoppá-hoppá, kezdünk nyomon lenni.
Miért? Azért, mert - szerintem - ahhoz, hogy bármely okkult-mágikus operáció helyesen sikerüljön, rá kell hangolódni a pillanat által hordozott energetikára, hiszen ebből következik az informatikája (magyarán, hogy mire alkalmas). Erre - tapasztalatom szerint - legalkamasabb a csipkefinomságú, cizellált asztrológia.

Miért?
Mi az energia és az információ együtt?
Az Erő!
És hogy ez hogyan nyilvánul meg az életünkben, annak a megértéséhez ismerni kell az emberi energiarendszert.
Na akkor lássuk vázlatosan:

Amikor megjelenik itt a tudat, először is a Föld aurájából megalkotja az aura alsó két rétegét. Ez egy a Földével (Ugyanúgy, ahogy a test egy a Földdel).
A harmadik a naprendszerrel.
A negyedik az Univerzummal.
Az ötödik pedig egy kellemes fordulópont.
A khéterikus és bodhitest - tehát a felső rétegek - átvezetnek az egységbe. Ezt nevezhetjük a tudat tiszta terének, kollektív tudatalattinak, morfogenetikus mezőnek, stb...

Igen, de hogyan kerül ide a Tudat? Úgy, hogy a monádból jövő információ találkozik a Föld informatikájával. Ha bármi hiányzik, itt nem lesz ember...
No de akkor mikor kerül ide a monádból az információ? Akkor, amikor az egyénnek a legalkalmasabb az energetikai állapot a sorsa megtapasztalására.
Hogy ez - még fizikai szinten is - mennyire működik?

Bárkinek (kellő előtanulmányok után!) javaslok egy kísérletet:
A születési (sőt a fogantatási) képletben megjelenő asztrológiai princípiumokat fordítsa le alkémiai elemekre, majd ezt kémiai elemekre.
És ott lesz a DNS! És ez visszafelé is működik!
Magyarán a Radix (sőt már a fogantatási) képlet is hordozza az egész sorsunkról (többek között) az információt, minden variációjával együtt.

Innen már csak evvel analóg módon kéne élnünk...

-'n-