2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Hogyan gazdagodjunk meg a Feng - shui segítségével?

Erre mindenki felkapja a fejét. Van, aki azt gondolja, próbáljuk meg, ettől rosszabb már nem lehet; van, aki gyorsan továbblapoz egy határozott mozdulattal;más pedig belekíváncsiskodik, hátha el tud lesni valami jó trükköt.
Ez a cikk ez utóbbi embertípusnak szól.

Miért?
Nagyon egyszerű. Az első embertípus eltemette az életét, nem képes nyitottan, kreatívan gondolkodni és fél minden változástól, hiszen neki biztosan nem sikerül. A második embertípushoz nem tud szólni, mert meg van győződve arról, hogy mindenki csak át akarja verni, és senki nem tehet érte semmit. Megint beleütközöm a rugalmatlan gondolkodásba, így nehéz bármit is tenni.
A harmadik embertípussal lehet együtt gondolkodni, hiszen fogékony az új gondolatvezetésre. Feltételezi, hogy személyre kell szabni a leírtakat, és képes azt kreatívan felhasználni saját érdekében. Tehát, kedves kíváncsi, nyitott, gondolkodó olvasóm, kezdjük az elején.

Miért is volt szükség erre a gondolatvezetésre?
A Feng - shui elsősorban életforma, és mint minden életforma, először a gondolatainkban teremtődik meg. Pénzt akarunk? Akkor, először is, el kell hinnünk, hogy lehet pénzünk! Amíg ezt a dolgot nem beszéljük meg önmagunkkal, addig hiába is teszünk bármit. A legtöbb ember nem meri elhinni, hogy jár neki, és megérdemli azt , hogy jobban élhessen. Persze emberek vagyunk, így a jobban élés kategóriája embertől függ. Van, akit a számlái kifizetése már a jólét érzetével tölti el, és van, akinek szükségesek az életében az éttermek, kozmetikumok, vadi új technikai felszerelések. Egyben egyeznek ezek az emberek: szeretnék fizikai szinten jól és biztonságban érezni magukat. Tehát már tudjuk, jár nekünk a nyugalom, a biztonság. Léphetünk tovább. Nézzünk szét az otthonunkban: van- e olyan tárgy, amely folyton anyagi gondjainkra emlékeztet? Biztosan van, hiszen mindannyian kapunk csekkeket, fizetési felszólításokat stb. Mit szoktunk ezekkel tenni? Természetesen jól látható helyre kitesszük, nehogy elfelejtsük befizetni.

Helytelen!!!
Mit eredményez ez tudat alatt? - Úristen, miből fizetem ki; csak ki ne fussak a határidőből;szegény vagyok; kilátásom sincs arra, hogy vegyek magamnak valamit, hiszen soha nem érem utól magam a számlákkal stb. Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

Teendő?
Tegyük el a számlákat egy zárható helyre. Vegyünk egy szép dobozt; ürítsünk ki egy fiókot stb. Ha mindig azon jár az eszünk, hogy miből fizetünk, nem jut idő a teendőinken gondolkodni. Megakadályoz a lehetőségeink megragadásában. Inkább írjuk be a határidőnaplónkba a befizetési határidőt, nézzük meg legalább egyszer egy héten, így biztosan be lesz fizetve a számlánk.

Mi az ami még a szegénység érzetét erősíti?
Régi, kidobásra ítélt bútorok, "egyszer jó lesz még valamire" cuccok. Ne sajnáljunk megválni tőlük, hiszen ha nem egyfolytában azt nézzük, hogy "hű de ronda", "utálok beleülni", hanem azon gondolkodom, "miből vegyek", meg fog teremtődni a lehetőség.

Hogyan fog megteremtődni a lehetőség?
Itt lépnek be a képbe a jól elhelyezett Feng - shui eszközök. Erre írtak már egy csomó könyvet, tele ellentmondásos információkkal. Miért ilyen ellentmondásos ez az információhalmaz? Pontosan azért, mert a Feng - shui erősen személyre szabott. Azért kell egy szakértő, mert nem mindegy mit teszel, hova teszed, és mekkorát. Sablonokban lehet gondolkodni, tegyél elefántot, teknőst, buddhát, érmét, halat, stb... Butaság, felejtsd el! Először is, tudnod kell, mit szeretnél. Hidd el, ez a legnehezebb. Más eszköz kell egy hosszú távú terv véghez viteléhez, mint gyors eredmény eléréséhez. Abban megegyezhetünk, hogy célszerű ezeket az eszközöket a gazdagság területére tenni. Na, ezt még a Feng - shui szakértők között is csak kevesen tudják. Ennek a területnek a meghatározása egy pontos tervrajz alapján, pontos mérések eredményeként határolható be. Ha egyszerűen a bejárattól balra eső sarok lenne, nem képezték volna évekig a kínaiak a Feng - shui szakértőiket. Ebben ugye egyetérthetünk?

Néhány tipp:
Teknős - általános szerencse szimbólum. Bárhova teszed, szerencsét hoz, ha szereted. Elefánt - a hosszú távú elképzelések megvalósítását jelképezi.

Hal - szintén általános szerencse szombólum, de csak páratlan számban.

Buddha - a hitet erősíti.

Érme - na, itt kell nagyon vigyázni, csak a megfelelő, piros szalaggal átkötött, megfelelően csomózott érmék működnek jól, mely érméket megfelelő szimbólumokkal láttak el.

Próbálgassatok, ügyeskedjetek. Kívánok mindenkinek biztonságot, nyugalmat, jólétet!

Szabados Ágnes