2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Feng-Shui másképp

Gondolom, már mindenki hallott a Feng-Shui-ról. Rengeteg hiedelem, tévhit kering ebben a témakörben. Szeretnék tisztább vizet önteni a Feng-Shui poharába.

Először is hogyan alakulhatott ki? Nagyon egyszerűen. Figyelemmel kísérték az Ősi Kínában az energia áramlását. Ugye nem kell taglalnom, mennyivel előttünk járnak az energetika területén. Az életük minden területén próbálták befolyásolni, irányítani mind a kozmikus, mind a földi energiákat. Olyan csoda birtokában voltak, melyekről mi csak álmodunk. Természetesen az energia természetéről nem lehet feketén-fehérem beszélni. Nem lehet azt mondani, hogy ez így helyes, hiszen ami az egyik helyen beválik, a másikon kárt tesz. Nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy valóban hiteles tanáccsal tudjunk szolgálni.

Melyek ezek a tényezők?

1. Személyiségi
Tehát figyelembe kell venni milyen embernek-embereknek rendezzük be a lakását. Nem mindegy ennek az embernek az okoz-e gondot, hogy nem tudja megfelelően, hasznosan felhasználni az energiáit, vagy épp nem tud elég energiát gyűjteni a napi feladatokhoz. De természetesen személyiségből adódóan még rengeteg dolgot vizsgálhatunk.

2. Kapcsolatok
Figyelnünk kell milyen kapcsolatban állnak ezek az emberek egymással, és milyen kapcsolatban kellene állniuk egymással. Ezen helyzetek feltárása roppant fontos, hol alakulnak ki gócpontok, mi az alapvető probléma és hogyan lehet ezen problémákat orvosolni, véleménykülönbségeket, temperamentumokat közelebb vinni egymáshoz.

3. Otthon
Fel kell tárni azokat a problémás helyeket, mely okozza az otthonon belüli konfliktusokat, ezeket enyhíteni. Nem az a lényeg, hova tegyünk páros szívecskéket, hanem hogy a megfelelő energiaellátottsága legyen a helynek, illetve segítsünk kialakítani az ott lakóknak egy más típusú gondolkodást. Próbáljunk a lakáson belül mindenkinek találni egy olyan zugot, mely őt jellemzi és amelyben jól érzi magát. Adjunk lehetőséget az elkülönülésre de ugyan úgy a találkozásokra. Nem az a lényeg mekkora a lakás, sokkal inkább milyen formájú. Törekedjünk a négyzet vagy téglalap alakú lakásokra. Ezekből a lakásokból nem hiányoznak az élethez nélkülözhetetlen energetikai területek. Családi háznál könnyebb megoldani, erősíteni a hiányzó területeket. Fontos a vizesblokk megfigyelése. A ház, lakás közepén elhelyezkedő vizesblokk nagyon sok negatív energiát hoz és nagyon sok pozitív energiát visz. Az ott lakóknak idegi gyengeséget okoz elsősorban, illetve szenvedélybetegségeket.

4. Munkahely
Sok energetikai problémát a munkahelyünkről hozunk haza, hiszen a fél napunkat ott töltjük. Fontos figyelembe venni munkahelyi környezetünket. Ha valakivel nem jövünk ki, fel kell térképezni energetikailag mi okozhatja ezt a rendszeres konfrontálódást. Ha nem a helyből, hanem személyiségből adódó konfliktusok ezek, ki lehet küszöbölni a két személyiség egymás fele való közelítésével.

Tehát mint láthatjuk sokkal fontosabb a pontos energetikai feltérképezés, mint a drágábbnál drágább „Feng-Shui eszközök” megvásárlása. Sajnos a legtöbb helyen fogalmuk sincs róla mit árulnak és legfőképpen miért. Mindenki hallott valamit, aztán mint saját tapasztalatot adja tovább.

A mai magyar Feng-Shui szakértők nem sok jelentőséget tulajdonítanak az iránytű iskolának, fontosabbnak tartják a forma iskoláját. Sőt kimondottan intenek, e két iskola keverésétől. Tapasztalatom szerint, legalább annyira fontos feltérképeznünk otthonunkat ezzel a módszerrel mint azzal. Természetesen az iránytű iskola kellékeiből mi sokat nem használhatunk, mégis energetikailag nem hagyható figyelmen kívül. Gondoljunk csak bele, minden energia ami körbe vesz bennünket. Teljesen mindegy milyen eszközökkel térképezzük azt fel. Ha orvosunk csak egyféleképpen térképezné fel egészségi állapotunkat, mondjuk csak vért venne, biztosan megállapíthatná-e, hogy egy kis életet hordozunk magunkban. Valószínűleg a vérkép kimutatja ezen változást, de ő még vizelet vizsgálatot is kér valamit kitapintja a kis jövevényt. És eljutottunk egy nagyon fontos részéhez a Feng-Shuinak.
Mindig vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a mi lakásunk nem olyan mint a szomszédasszonyé. Se alakra, se elhelyezkedésre, se berendezési tárgyakban, se színekben, se a benne élő emberekben. Tehát ami neki jól működik, az nekünk nem biztos hogy működni fog. Ne kérjünk és ne fogadjunk el tanácsot anélkül, hogy valaki látta volna miről beszélünk. Mint a nőgyógyász, egy Feng-Shui szakértő is végigjárja a lakást. Felméri, feltérképezi. Fontos az ablakok-ajtók arány, szín és fényviszonyok, berendezési tárgyak egymáshoz viszonyított helyzete, az ott lakók személyisége és egymáshoz viszonyított kapcsolata.
Tisztességes segítséget csak ennek a felmérésnek fényében várhatunk. Fontos, hogy ne keseredjünk el, ha egy hét alatt nem történik hathatós változás. Mint általában az energiának időre van szüksége, hogy kifejtse a hatását. Aki már elvégzett energetikai tanfolyamot tudja, minden beavatásnak 21 napos átfutási ideje van, pedig ezt az avatást közvetlenül az étertestünkbe kapjuk. A Feng-Shui nem ennyire durva energiákkal dolgozik, így a hatás bekövetkezte is hosszabb ideig tart. Általában elmondhatjuk, ha 99 napig nem következik be változás, akkor valamit nem megfelelően térképeztünk fel. Legyünk gyakorlatiasak! Ne keseredjünk el! Próbáljuk meg másképp, más szemlélettel hozzányúlni az egyes területekhez. Ha szakértőt kérünk meg, neki már megvan az a tapasztalata, mely hatékonyabbá teszi energetikailag az otthonunkat. Megkímél a fölösleges rendezkedésektől, melléfogásoktól, fölösleges kiadásoktól, az energetikai melléfogásoktól.
Nagyon fontos, hogy nagyobb bajba tudjuk sodorni magunkat, mint amibe voltunk eddig. Jártam már olyan otthonban, ahol az összes létező és annak kinevezett Feng-Shui eszköz ki volt téve. Ebből adódóan olyan energetikai káosz alakult ki ebben az otthonban, melyet egy-két mozdulattal helyre lehetett rakni. Ennek eredményeképp az ott élők és dolgozók élete abból a káoszból, ami volt kisimult, rendeződött sőt előre lendült. Semmi plusz eszközt nem kellett venni, csak rugalmas szemléletre volt szükség. Ez az én módszerem. Arra törekszem, hogy emberbarát megoldásokat találjunk. Viszonylag kis költséggel a lehető legnagyobb energetikai változásokat igyekszem elérni.

Szabados Ágnes