2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Aktív szellemgyógyászat

Mint aktív szellemgyógyászat tanár igen sok kérdést kapok az érdeklődőktől. Ezek egy része un. laikus kérdés, valójában csak a kíváncsiság, nem pedig a komoly érdeklődés táplálja. Egyik igen gyakori kérdés:
- Miben különbözik az aktív szellemgyógyászat az agykontrolltól? - (az agykontroll helyébe tetszés szerint behelyettesíthető bármilyen más energetikai gyógymód). A kérdésre teljesen korrekt válasz nem adható, mert ahhoz minden energetikai gyógymódot behatóan, a használat szintjén kellene ismernem, kategorizálással pedig nem szeretném minősíteni az egyes technikákat. Bárhogy is nevezzünk egy energetikai gyógymódot, csak akkor tekinthető "jónak", ha az univerzummal egységben élve használjuk. Ilyen értelemben a legfontosabb különbségnek azt tekintem, hogy az egyes technikák mennyire teszik lehetővé a "félresiklást", az önös akarat szerinti használatot, és mennyire kívánják meg a gyógyítótól az önmegadást egy magasabb authoritás (tökéletes szellem, guru, Isten) előtt. Ezért egymondatos válaszom a következő szokott lenni:
- A beavatástól.
- Na de, mit ad a beavatás?
- Ez az, amit csak akkor tud meg az ember, ha eljön és megtapasztalja.
- De akkor, hogyan döntsem el, hogy aktív szellemgyógyászatra menjek vagy agykontrollra?
- Az alapján, hogy melyikhez vonzódik.
- Ha nem tudok róla semmit, hogyan döntsem el, melyikhez vonzódom?
- Ha találkozik két férfival (nővel), és egyikről sem tud semmit, hogyan dönti el, melyikhez vonzódik?
Itt rendszerint vége szokott szakadni a beszélgetésnek és az illető a legritkább esetben jelentkezik ismét.
Másik leggyakoribb kérdés:
- Önök szellemekkel gyógyítanak?
A kérdés hangsúlyától függően kétféle választ szoktam adni: igen, ha érzem, hogy pont ettől fél és nem, ha sejtem, hogy erre vágyik. Ezzel a nemkívánatos érdeklődők többségétől máris sikerült megszabadulni. A többiek korrekt választ kapnak, amit az alábbiakban szeretnék összefoglalni.
Az aktív szellemgyógyászat F. E. Eckard Strohm által kifejlesztett gyógyítási módszer. Ez nem azt jelenti, hogy egyes elemeit más technikákban nem lehet megtalálni, hanem azt, hogy egy olyan didaktikusan felépített rendszerről van szó, amelyben az elemek szigorú logikával egymásra épülnek, és fokozatosan vezetnek el a legmagasabb szintekig. Aki tanítja, maga is egy életen keresztül tanulja, miután erre az útra lépett.
A tanfolyam első fokon szellemi koncentráció útján történő energiaközlést foglal magában. Az életenergiát, amit a tanítvány megtanul a koronacsakrán keresztül felvenni, tudatos koncentrációval és egyéb kombinált technikák alkalmazásával a beteg megfelelő testrészére irányítja. A tanfolyam tartalmaz az öt érzék fejlesztésére irányuló érzékelési gyakorlatokat is.
Második fokon a beavatás által egy teljesen megtisztult lélek, mint szellemi segítő lesz a tanítványhoz hozzárendelve, aki vállalja, hogy a tanítványt ebben az életben irányítja a gyógyításai során. Az energiaközlési technika tovább bővül azáltal, hogy az életenergiát különböző módon hozzáadott információkkal lehet "színezni".
Harmadik fokon újabb speciális lehetőség az un. lézertechnika, amivel akár még ránctalanítást is lehet végezni. Természetesen nem ez a célunk, hanem fizikailag elvégzett műtétek hegeinek "eldolgozása", vagyis amit energetikailag nem fejezett be az orvos. Ha a sokéves műtéti heg még mindig fáj, akkor nem az a gond, hogy "benne hagyták az ollót", hanem az, hogy a test energetikai rendszere nem került regenerálásra. Ezen a szinten önismereti elemek is beépülnek a tanfolyamba, hogy a negyedik szintre kerülők már kellő felelősségérzettel rendelkezve láthassanak hozzá feladataik elvégzéséhez.
A negyedik szint az un. pszi-, vagy energetikai sebészet, ami lehetővé teszi daganatok, ciszták, csomók stb. eltávolítását, vagy bármely belső szerven végzett műtétet, hasonlóan a fizikai műtétekhez. Ezek a műtétek felhasználhatók megelőzésre, sok esetben pedig kiegészítik a fizikai beavatkozást. Mivel a sebész csak az anyagi testben dolgozik, az elváltozás lenyomata az energiatestben megmarad és kis idővel a daganat, kő stb. újra megjelenik, ennek elkerülése érdekében célszerű az energetikai műtétet is elvégezni.
Mindenképpen hangsúlyozni kell, hogy ezek az energetikai beavatkozások az anyagi test nagyfokú "tehetetlensége" és a paciens negatív gondolkodás mintái miatt sokszor csak lassan tevődnek át a fizikai testre, és hatásuk sem mindig tartós, ezért nem helyettesítik, legfeljebb helyettesíthetik a sebészeti beavatkozásokat. Ez nem a gyógyító és nem is a gyógyítási rendszer hibája. Tudomásul kell vennünk, hogy nekünk embereknek teremtő erő adatott, gondolatainkkal meg tudjuk teremteni a jót s a rosszat egyaránt. A legjobban elvégzett pszi-műtét hatását is felülírhatja a paciens ellenkező irányú teremtő gondolata, ezért mindig a paciens személyiségét is fejleszteni kell a teljes gyógyulás érdekében.
Az ötödik szinten az aktív szellemgyógyászat tanításába kap beavatást a tanítvány, sok egyéb kiegészítő technika mellett.
A tanfolyamok a RAI hivatalos aktív szellemgyógyászat tanárainál végezhetők el (a III. szinttől kezdve kijelölt személyek jogosultak az oktatásra). Ez garantálja, hogy egységes tananyaggal és színvonalon történjen meg az ismeretek átadása.

Varga Margit
(esszénus mester)