2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Az aura

 

Minden élőlényt és élettelen tárgyat körülvesz egy energiaburok, az aura. Születésünkkor a megfogható anyagból álló magzatburkot felcseréljük a testünket védelmező, szabad szemmel nem látható energiamezőre, az aurára.

Akkor miért nem látjuk? - kérdezhetjük meg magunktól. Régen, a középkorban, és az azt megelőző időkben, amikor a levegő még nem volt szennyezett, és nem voltak mesterséges világítások,a sötétben szabad szemmel jól látható volt az aura. Természetesen mindenkinek más és más színösszetételű, vastagságú aurarétegei vannak, a lény személyiségének és lényiségének fejlettségétől függően. Ezért fordulhatott elő az, hogy a nagyon vallásos, hívő embereknek jobban látható aurájuk volt, ezt akkoriban a fej körüli fénykörnek ábrázolták. Természetesen nem a vallás és istenhit volt a döntő szempont, hanem általánosságban a lelki emelkedettség, ami egy hívő eksztatikus állapotban is megtörténik.

Mai világunkban azonban már nincsenek olyan látási viszonyok, hogy könnyedén meglássuk az élőlények, tárgyak körüli energiarétegeket, így racionálisan működő agyunk nem ismeri el létezőnek a jelenséget.

És az aura mégis létezik, sőt napjainkban is láthatóvá tették különböző technikai eszközökkel. Sőt, újabban fotózzák is. Hogy szemléltessük, it látható egy auráról készült speciális fotó.

Az aura testi-lelki egészségünkkel szoros kapcsolatban van. Akinek sérül az aurája, a sérült rész alatti testtájon megbetegszik. Mint azt sokan tudják, rengeteg betegségnek nem a tünet helyén található a gócpontja, hanem egy másik testtájon, így az is előfordulhat, hogy a betegség nem az aura energiahiányának a helyszínén fog figyelmeztetni. Infarktusos betegeknél figyelték meg, hogy a szívük előtt egy sötét felhőréteg alakult ki az aurájukban. Ha ez az energiatorlódás kisült, és a beteg túlélte az infarktust, ekkor is még látható évek múlva egy szőlőfürt szerű sárgás színű alakzat. Ezeket, az energiahiányok miatt kialakuló betegségeket gyógyítja pl. a reiki.

Az aurának több rétege van, B. A. Brennan például így írja le ezeket a rétegeket: 

  • Az első réteg, az ún. étertest pár cm vastag, kékesfehér színű finom energiavonalakból áll, ezek alakítják ki és tartják össze a fizikai test anyagát.
  • A második réteg színes felhőcskékből áll, ez a réteg az érzelmeinkért felelős.
  • A harmadik, élénksárga réteg, az ún. mentális test, ahol a gondolatformák találhatók.
  • A negyedik réteg, az asztráltest, ahol ismét az érzések kavarognak.
  • Az ötödik-hetedik réteg képviseli szellemi síkjainkat, ahol még finomabb energiák működnek, melyek a világegyetemmel kapcsolnak össze bennünket.