2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

A kártyajóslás etikája

Nyugodtan mondhatom, meglehetősen nagy gyakorlatot szereztem hosszú évek alatt. Beleestem az összes hibába, melyet kártyajós elkövethet. Javamra legyen mondva, legalább megpróbálom kielemezni a viselkedésemet, és megpróbálom javítani, amiről kiderül nem működik. Itt elsősorban nem a kártyalapok értelmezésére gondolok - bár nyílván ez is finomodik -, hanem a hogyan kérdéskörre.

Persze elsősorban nem csak a kártyajósok tehetnek arról, hogy sok etikai vétség történik. Sokan azért keresnek meg bennünket, hogy ítéletet mondjunk, döntsünk helyettük. Ez az első számú szabály! Soha, senkitől nem vehetjük el a tanulás lehetőségét. Segíthetünk neki, foghatjuk a kezét, de nem mondhatjuk meg mi fog történni vele. A jövő képlékeny. Persze egy ember személyiségéből adódó legvalószínűbb jövőképet fel lehet állítani, és ha mindezt tényként tárjuk elé, laza egyszerűséggel valóban be is fogja teljesíteni. Csakhogy nem ez a dolgunk! A dolgunk az, hogy segítsünk lehetőségeket találni élete megoldására, valamint ezeket az utakat végigjárva megnézni, mi is történne, ha ezen utak valamelyikét választaná. Így felvértezve a tudással, már biztosabban tud dönteni, mer felvállalni új dolgokat, ki tud lépni egy esetleges mókuskerékből, hiszen tudja, mi vár rá. A biztos rossz is jobb mint a teljes bizonytalanság.

Amivel sokat lehet segíteni, ha az adott helyzetre bemutatunk egy helyes viselkedés mintát. A legtöbb ember egy nehéz helyzetben nem tudja hogyan viselkedjen. A TV sorozatokból jól ismert problémamegoldások az életben nem működnek, más pedig nincs aki segítséget nyújtana. A barátok ebben a helyzetben - mivel érintettek az ügyben - vagy nem nyilatkoznak vagy sajnálkoznak, de a lehető legritkábban szólnak hozzá építően. Ebben nem tud segíteni egy cigánykártya jós! A Tarot az, amely megmutatja, hogyan kell viselkednünk. Ha valaki belepörgött egy szituációba, csak megváltozott viselkedéssel tud kilépni.

Vegyünk egy példát:
Tegyük fel létezik olyan párkapcsolat, melyben a férfi uralkodik a nőn, az pedig behódol, és mindent ráhagy, de éreztetni szeretné nem tetszését - jobb híján - látványosan szenved, betegséget kreál magának és megpróbál a lehető legjobban megfelelni az elvárásoknak. Ha ez a nő egyik napról a másikra nem szenved, nem generál magának betegségeket csakhogy ráfigyeljenek, és nem próbál mindent megtenni, hogy a férfi mellette maradjon, akkor a környezete először is elkezd csodálkozni. És itt jön a kártya! Megnézzük hogyan reagálna a férfi. Vagy bekeményít, de miáltal nem tud uralkodni, hosszú távon elkezdi tisztelni a másik embert és elkezd ragaszkodni, vagy tovább áll, és keres magának a neurózisához egy megfelelő alanyt.

Segíthetünk feltárni a különböző kapcsolatok mibenlétét. Hiszen nagyon nehéz megítélni valójában mit gondolnak rólunk mások, vagy hogyan éreznek. A legtöbb embernek ez az egyik legsarkalatosabb kérdése, belevesznek az érzelmek, illetve a különböző felvett viselkedések útvesztőibe.

Végül egy nagyon fontos etikai kérdés, amely nem csak a kártyajósokra, hanem az összes energetikával foglalkozó szakemberre vonatkozik. Nem teszünk kötést a hozzánk bizalommal forduló emberekre! Ezt sajnos többen megteszik észrevétlenül. Így az az ember, aki megfordul náluk ellenállhatatlan kényszert érez, hogy visszamenjen, ha kell ha nem. Elkezdi Istenként imádni, és csak benne látja élete megoldásának kulcsát. Ne feledjük, Isten bennünk van! Csak mi vagyunk életünk megoldásának kulcsa. Csak mi dönthetünk életünk felett, és csak mi vállalhatjuk a felelőséget döntésünkért.

Szabados Ágnes