2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

Szerelem, szerelem

 A szerelem az egyetlen szenvedély, amely beéri azzal, hogy
maga fabrikálta pénzben kapja meg fizetségét. (Stendhal)

Lassan magunk mögött tudjuk a telet. Minden kivirul, újraéled, az ember is. Ilyenkor különös gonddal óvjuk a természetet, óvjuk hát magunkat is. A szerelem nem ismer kort, országhatárt, bármikor bekopoghat bárhová. Jobb, ha felkészülten várjuk. E könnyed kis írás legyen útravaló a várakozáshoz.

 

Minden üdvözlőkártya, amelyet kapsz egy kis extra odafigyeléssel segítségedre lehet abban, hogy íróját jobban megismerd. Olvashatsz a sorok között. Ahhoz azonban, hogy valóban megértsd Őt, szándékait, szükségleteit és motivációit tüzetesen vizsgáld meg az írást, s közben soha ne feledd, hogy miként nincs két azonos ember, nincs két azonos írás sem.

A figyelmeztetést szem előtt tartva – lássunk néhány példát.

 
 

1. A sorok írója nagy valószínűséggel szerelmes.

 
 

2. Az író csalódott

 
 

3. Amikor olyan szóval találkozunk, amelyben törlés, radírozás nyoma látható, vagy a betű úgy néz ki, mint egy másik betű, pl. ahogy a mintában az „L” inkább „J”-nek látszik, számításba kell vennünk, hogy az író erre a szóra vonatkozó fontos dolgot rejteni igyekszik.

 
 

4. A domináns
Nagy és széles kézírás, erős nyomás, merev írás, az aláírás nagyobb, mint az írás.
Az így író mindig megmondja, mit kellene tenned. Nem kéri ki a véleményed, ő határoz. Nem lehet érvelni neki, makacs, rámenős, biztos a saját igazságosságában. Megjelenése erőteljes, beszédhangja is erélyes és hangos. Mintegy őrizete alá von, vigyáz rád, gondodat viseli. Rendszerint jobban érzi magát az emberek társaságában, mint magányos televíziózáskor. Ha te magad is domináns személyiség vagy, bizony nehézkes lenne együttlétetek.

 
 

5. Az apáca
Lassú, kerek, szeparált írás, egyenes, magas, álló felső zóna, elhanyagolt alsó zóna, kicsi aláírás tiszta betűkkel. Az író introvertált, nem érdeklik a külső örömök, sőt a szexualitás is hidegen hagyja. Jobban érdekli egy filozofikus társalgás, vagy egy jó könyv olvasása. Teljesen lefoglalja belső világa, szégyenlős, nem egykönnyen reagál az udvarlásra. Az ilyen nő kihívást jelenthet a „vadászok” számára. Mellékesen szólva, férfiak közt is vannak ilyenek és bármely említett karakter jellemző lehet férfire, nőre egyaránt.

 
 

6. Az önimádó (nárcisztikus)
Különösen "szép" kézírás, nagyon lassú, mozdulatlan, megformázott, szűk betűközök, kiemelkedő középzóna, az aláírás is kiemelkedő, nagyobb a szövegnél. Az író önimádó, csak a saját szükségleteivel törődik. Élete párja csak eszköz erre számára. Színlel, kedves lesz hozzád amíg elvárásainak megfelelsz, de rögtön eldob, ha erre már nem talál alkalmasnak. Önmagán kívül senkit nem képes szeretni. Egyetlen kapcsolatért sem tesz erőfeszítéseket és állandóan csodálókra éhes. Féltékeny, manipulatív és olykor tisztességtelen. Fontos számára saját külső megjelenése és személyes kényelme a világon minden dolognál fontosabb neki, te csak eszköz vagy a kezében.

 
 

7. A hisztérikus
Gondosan kimunkált kézírás, izgatott, nagy buborékokkal mindhárom zónában, kerek, girlandos, kitölti a teret, nagy és gyors aláírás. Írója eláraszt melegséggel, szerelemmel és odaadással. Könnyen lelkesedik és képes feláldozni magát érted. Ugyanakkor azonban szerelme „megfojt” téged. Tisztelettel csüng rajtad, törődik veled, ölel és eláraszt csókjaival – de csak merj másra nézni, azonnal tüzelő szörnyeteggé változik, s képes lenne megölni azt a másikat ugyanezzel a szenvedéllyel. Érzelmei irányítják logikáját, s minden külső hatásra hirtelenek, viharos reakciói vannak.

 
 

8. A ravasz
Olvashatatlan írás, sok fonallal, befejezetlen betűkkel, olyan elhanyagolt írás, mintha csak odadobták volna a papírra. Az így írónál sohasem tudhatod hányadán állsz. Kitérő válaszokat ad, lehetetlen követi gondolatmenetét. Van személyes varázsa, de mégis olyan, mintha egy "kígyóval" lenne dolgod. Alattomos, tudja, hogyan kell a megfelelő szavakat a meggyőzésre használni, kedveskedni és azt az érzést kelteni benned, hogy te vagy a legnagyobb "történés" az életében. Valójában azonban képtelen igazán szeretni, érzelmei zavartak, megsérthet anélkül, hogy ennek tudatában lenne.

 
 

9. A racionális
Egységes és tiszta kézírás. Álló vonások, nagyon egyenes margók, a lap rendezett, esztétikus. Ám a kézírás merev, girlandok is találhatók benne. Komoly, megbízható, érzelemmentes és nem tér el saját útjától a veled való találkozáskor sem. Ugyanakkor bízhatsz abban, hogy azt fogja mondani, amit gondol. Nem kenyere a flörtölés, a logikádra akar hatni és elvárja, hogy elkötelezd magad felé. Számára nehéz az érzelmek, az izgalom és a lelkesedés kifejezése. A vele való kapcsolatra inkább fokozatos, lassú mód a jellemző. Általában intelligens, tájékozott. Időbe telhet, amíg intim kapcsolatot tudsz vele kialakítani.

 
 

10. A gyerekes
Lassú, gyerekes írás, domború sorokkal, erős nyomással, duzzadt, tétova írás, mozdulatlan és úgy néz ki, mint egy írást próbálgató gyerek írása. Az ilyen író lusta, elvárja tőled (vagy az anyjától) hogy a munkát megcsináld helyette. Elkényeztetett, gyerekes, problémát jelent neki az érettség, a tárgyilagosság. Inkább egy domináns nőtől függ (ha nő, akkor férfitól). Melegségre, figyelemre van szüksége – nehezen lesz egyenlő partner. Viselkedésében nehézkes, partnerével szemben érzéketlen, az önmagával való foglalkozás a lényeges.

Figyelem! Erősen ajánlom, hogy a fenti példák ellenére senki ne próbálja párja kézírását az itt látható példához hasonlítani és messzemenő következtetéseket levonni abból. Ez a kis szemléltető inkább tájékoztató jellegű és amolyan kedvcsináló a közelgő jó időhöz. A minták és a megállapítások Anna Koren "Love in handwriting" című munkájából származnak. Engedélyével adtam közre, melyet ezúton is köszönök neki.

Gyulai Zsuzsanna