2018. december 10., Judit napja
Legyen ez a kezdőlapom!  

A mágia újra feléledt

Jó pár évszázadig nem sokat beszéltek még a tudó emberek sem a mágikus praktikákról, varázslásról. Talán nem csak az információáramlás felgyorsulásának köszönhető, hogy napjainkban a vízcsapból is a mágia folyik. Az emberek figyelme, kicsiké és nagyoké egyaránt a titkok felé fordul, és mindenféle riogatás ellenére ki is próbálják sokan ezeket a praktikákat.

Napokig gondolkodtam, hogy mi is tartozik a mágia tudományába, mit jelent ez a felkapott szó, mígnem elmentem egy könyvesboltba és beleolvastam az ilyen témájú könyvekbe. Nem kívánnám leírni a bennem kialakult megfogalmazást, talán jobb ha mindenki saját maga jár utánna ennek. Viszont meglepődve tapasztaltam, hogy nem csak kiváncsiak az emberek erre a tudásra, hanem tényleg ki is próbálják előbb-utóbb! Nagy veszélyét láttam ennek, különösképp egy olyan könyvet forgatva, melyben a közreadott szimbólumok kipróbálás nélkül is hatalmas gonosz erőket sejtettek. Az eladó szerint pont az a könyv a legnépszerűbb és a fiatal srácok vásárolják inkább. Elgondolkodtam azon, hogy ha nem tudják kordában tartani azokat az ártó lelkeket, melyeket a könyv segítségével felszabadítanak, akkor az mennyi szenvedést fog hozni nekik és környezetüknek. Ha viszont tudják irányítani, akkor az még rosszabb!

Egy ideig zsörtölődtem ezen, majd meggyőzött az eladó, hogy biztos ennek is itt az ideje. Ugye így könnyen el tudjuk fogadni a dolgokat, hogy biztos nem történne meg, ha nem lenne itt az ideje! Ennyibe maradtunk és csak próbálom megfejteni, hogy miért van itt az ideje? Mert ugye nem Harry Potter és Zsákos Frodó generálta ezt a fellendülést, hanem ők is csak megfeleltek az emberek napjainkban felébredő kiváncsiságának. És ez a vágy világméretű!

A mágia használata kapcsán mindig oda lyukadok ki, hogy vajon aki oly nagy buzgalommal tanulja és alkalmazza majd, ezeket az eszközöket, vajon milyen hiányt próbál pótolni az életéből? Mi lehet az a probléma, amit normális emberi eszközökkel nem tudott megoldani és ezért más világok erőihez folyamodik és összekutyulja a világ megszokott rendjét? Nos visszaemlékezve saját ilyen ténykedéseimre, akkor használtam tőlem hatalmasabb erőket célomhoz, amikor nem voltam hajlandó önismeret által feloldani a régóta cipelt lelki blokkokat, gátlásokat. Ezek feloldásával viszont rögvest kiderült, hogy a megoldás sem volt oly messzire, csak fájdalmas volt eljutni hozzá!

Mindenkinek ajánlanám inkább az önmegismerés útját a mágia helyett! Nincs az a hatalmas kereszt életünkben, melyet megfelelő hozzáállással ne lehetne letenni, feloldani. Nem kell egyből égiek vagy pokolbéliek segítségét kérni, ha meg tudjuk magunk is oldani a problémáinkat. Nem hallottam még olyan mágusról, aki hatalmas erőinek birtokában elérte volna a végtelen boldogságot vagy az örök kiegyensúlyozottságot! Mihelyst megindít egy erőt, mely Őt vagy látszólag mást szolgál, abban a pillanatban a természet kiegyenlíti egy ellentétes erővel. A visszahatás nem feltétlenül ugyanakkor érkezik. Sokszor csak évekkel vagy életekkel később, és ezzel elnyújtja a létezésbe ragadtság állapotát. A létezés pedig szenvedés - ahogy Buddha is figyelmeztet rá.

Éppen ezért a legprofibb Mágusok egyáltalán nem is használják eszközeiket, hiszen azzal nem segíthetnek és nem ronthatnak sem a saját, sem a mások sorsán. Így viszont teljesen fölösleges megtanulni egy olyan tudományt, melyet a végén úgyse tudunk életünk megjavítására használni! Hogy erre mikor jönnek rá azok, akik ma oly nagy bizakodással vetik bele magukat? Remélem hamarosan és a saját kárukon! Mert abból tud jól tanulni az ember. - No nem mindig!

Várom véleményedet, ellenvetésedet!

S.a.